Въпросът ми е какво е ускорението от 0-100 на колегите с двигател 2.0 TC?Искам да знам на кола която карате и на на известен брой километри,какви параметри ви дава,а не по заводски данни.Моята направи 10.5сек...нормално ли е или има нещо което трябва да се види за такова ускорение(до 2000 оборота я няма,после тръгва).
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ускорение 0-100 GTV 2.0 TC
Collapse
X
-
С какви гуми, с какви модификации, с какъв бензин, при каква температура, при какъв вятър, под какъв наклон, с какъв товар и т.н. и с какво го мериш...?
Надявам се разбираш, че има 1,000,000 фактори за това дето го казваш и ако искаш да разбереш дали колата ти върви, намираш си една с близки параметри до твоята, заставате на чертата и проверявате...
Иначе ако се абстрахираме от това, което написах, около 10 секунди е нормално за кола почти тон и половина с около 150 коньов двигател.
-
Гуми - Dunlop SP9000
Температура - 16 градуса на въздуха,90 на колата
Наклон - по мои преценки Нулев
Товар - бях сам с две тетрадки отзад и една чанта(овчарска(фешънските през рамо))...тежа 95кг.
Бензин - 95 от обикновения на ОМВ
Замерване - Меря го с хронометъра на телефона ми (SonyEricsson K810i )
Само на модификация не съм дал отговор,просто незнам какво имаш предвид...ако говориш за двигател съм написалНе е важно колко струва,важното е да е евтино.
ALFA GTV 98'-155hp,2.0 T.Spark
Comment
-
Първоначално публикувано от oinotnA Покажи съобщениеГуми - Dunlop SP9000
Температура - 16 градуса на въздуха,90 на колата
Наклон - по мои преценки Нулев
Товар - бях сам с две тетрадки отзад и една чанта(овчарска(фешънските през рамо))...тежа 95кг.
Бензин - 95 от обикновения на ОМВ
Замерване - Меря го с хронометъра на телефона ми (SonyEricsson K810i )
Само на модификация не съм дал отговор,просто незнам какво имаш предвид...ако говориш за двигател съм написал
Най добре се замери с някоя много хубава и потдържана ГТВ.
другото е че не всички шофьори са еднакви, не всички знаят как да стартиат и тоя 95.... на мен на Типото ми гасне като му сипя 95виж със 100 октана е друга бирата
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеАко нямате нужнта техника за замерване много добре се вижда скоростомера на клипче, от телефон примерно. Пускате го после на компира и си гледате кога тръгвате и кога сте на 100 км/ч.
ГПС това е най достъпното и реално отчитане!
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеОправяш си скоростомера и пак правиш клипче...
Comment
-
Никога заводските данни не отговарят на реалността,имам алфа 156 2,0 тс /само с иридиеви свещи от които никакъв смисъл /заводско 0-100 8,6 сек ,а реално 9,3 сек с хронометър ,разликата е 0,7 сек от заводските данни но при другите марки достига 1,4 сек разлика
ето едно клипче по тази тема на fifth gear
http://www.vbox7.com/play:330d0550
Comment
-
Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщениеНикога заводските данни не отговарят на реалността,имам алфа 156 2,0 тс /само с иридиеви свещи от които никакъв смисъл /заводско 0-100 8,6 сек ,а реално 9,3 сек с хронометър ,разликата е 0,7 сек от заводските данни но при другите марки достига 1,4 сек разлика
ето едно клипче по тази тема на fifth gear
http://www.vbox7.com/play:330d0550
Причината за тия "резултати" я има точно в това клипче, към което си дал линк - за другите две коли не е съвсем ясно, но маздата я караше все едно е с газова уредба и се опитва да пести газ...
В раздела "Мотоспорт & Рацинг" има някои теми, в които има онборд клипчета на хора, които знаят как се кара на писта - заслушайте се в оборотите на двигателя и преценете кога се сменят предавките за да се изстиска макс пауър, а не като тоя в клипчето да се сменя на "състезателните" 2500 оборота... Да не говорим за тръгването - ако някой от мерещите успее със собствената си кола, на едно и също място да тръгна два последователни пъти по точно един и същи начин (който да е максимално ефективен), да дойде да ми се обади да му стисна ръката...
Всички коли, които аз съм карал досега са достигали максимална скорост минимум с 10-15 км над "заводската" и то след ххх,ххх километра тормоз; ускорение не съм мерил защото за мен е безмислено (причините са по-нагоре в мнението).
Иначе ако толкова държите да се достигнат каталожните данни за ускорение, правите следното (при допускане, че колата няма нищо счупено): пълно обслужване на колата с консумативи, сипвате 106 октанов бензин, купувате един комплект чисто нови сликове, загрявате ги хубаво и старт от около 5000 оборота и смяна на предавката 1/10 от секундата преди да удари прекъсвач - гаранция, че ако не счупи скорости или полуоски ще подмине каталожните данни за ускорение, независимо от възрастта на "бегачката"...
Comment
-
данните за ускорението от 0 до 100 са толкова верни колкото и разхода на гориво!
а моята алфа е обслужена без сериозни проблеми /с Денсо и с Шампион все дава едни и същи времена 0-100,0-400м/ на стар и нов асфалт дава все 9,3 сек с въртеж на гуми около 15 м
Да наистина има доста клипчета в YOU TUBE където има само [стокови ] коли които дават 5 максимум 6 сек от 0 до 100 / нагледал съм се на такива дето правят 3-4 сек по бързо време от заводските данни /Last edited by plamen petkov; d.m.y г., 19:19.
Comment
-
Толкова ли няма колеги с GTV-та да дадат някакъв отговор на колегата !Не се притеснявайте че не дават от 0-100 колкото са заводските данни това е нормално при всички производители /само че не се говори за този проблем/ защото е по добре да се хвалиш как колата ти прави 6 сек до 100 и харчи 6 литра бензин
Comment
-
Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщениеТолкова ли няма колеги с GTV-та да дадат някакъв отговор на колегата!Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
ALFA GTV 98'-155hp,2.0 T.Spark
Comment
Comment